Welk dieet is geschikt voor jouw doel?

herbalife

Ben jij helemaal gemotiveerd om te beginnen met diëten, maar weet waar je niet waar te beginnen? Je zit vol goede voornemens maar moet je nu kiezen voor Herbalife, Sonja Bakker of toch maar Weight Watchers? Geen nood, we geven hieronder tekst en uitleg bij enkele van de meest bekende diëten.

herbalife

Herbalife

Herbalife is één van de meest bekende en succesvolle diëten ter wereld. De algemene filosofie is gebaseerd op een gebalanceerd leven. De juiste combinatie van gezonde voeding, supplementen en beweging is de sleutel tot jouw droomgewicht bereiken en behouden. Je wordt begeleid door een coach en volgt een dieet op maat en met handige shakes die jou voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen, zonder overbodige calorieën. Typerend voor dit dieet is het grote belang dat wordt gehecht aan de shakes en supplementen.

Sonja Bakker

Ook het dieet van Sonja Bakker hecht veel belang aan de combinatie van de juiste voeding met voldoende bewegen. Meer specifiek is dit een dieet dat vooral gebaseerd is op minder calorieën consumeren, en zeker minder vet. Sonja Bakker heeft gedetailleerde menu’s voorbereid voor verschillende weken, en kenmerkend voor dit dieet is dat je die exact opvolgt. De basis zijn 3 hoofdmaaltijden en 2 tussendoortjes.

Weight Watchers

Daar waar je bij Sonja Bakkers nog een exact menu hoort te volgen, is dit bij Weight Watchers absoluut niet het geval. Je ben vrij in je keuze, maar moet wel punten tellen.

Alles wat je eet, levert een bepaald aantal punten op, en je kan er maar een maximaal aantal consumeren per dag. Je hebt dus meer keuzevrijheid. Anderzijds heb je bij dit dieet weinig garantie dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en moet je dus wel de hele dag zitten tellen.

Atkins

Net als Weight Watchers, bestaat ook het Atkins dieet al lang. Het belangrijkste idee achter dit dieet is de restrictie van koolhydraten. Ter vervanging van deze koolhydraten biedt het bedrijf achter het dieet allerlei producten aan. Je bent bij dit dieet dus best vrij in wat je eet, als het maar geen koolhydraten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *