3 redenen om nu een personal trainer certificaat te halen

Als jij een personal trainer wilt worden, dan heb je de optie om daar een personal trainer certificaat voor te halen. Dit is echter niet verplicht en iedereen kan zonder diploma mensen trainen. Maar met een personal trainer diploma heb je een stapje voor op overige personal trainers in jouw omgeving. Daarbij is een goede basiskennis essentieel als jij de leiding neemt over iemands fysieke gesteldheid. Er zijn een aantal redenen waarom het behalen van een personal trainer certificaat een goed idee is. Hier vind je de 3 belangrijkste redenen.

  1. Veilig aan het werk met een personal trainer certificaat

De belangrijkste motivatie om een personal trainer opleiding te volgen, is omdat je veilig advies wilt geven. En daarvoor heb je de kennis nodig die je tijdens deze cursus wordt aangeboden. Je leert hoe je per persoon een op maat gemaakt plan opstelt, welke is aangepast op hun fitness en leeftijd, op wat ze willen bereiken en op hun fysieke gezondheid. Je leert over anatomie en over hoe om te gaan met blessures. Het laatste wat je wilt is dat iemand een knieblessure oploopt, omdat jij ze verkeerde instructies hebt gegeven. Of dat iemand met een blessure door jou geholpen wilt worden, maar je weet niet waar je moet beginnen. Met deze basis kun je iemand veilig begeleiden, zoals het hoort.

  1. Sneller werk en meer betaald

Een andere reden waarom het goed is om een personal trainer certificaat te kunnen laten zien, is omdat je dan makkelijker werk vindt of makkelijker klanten werft. Een sportschool zal veel eerder iemand aannemen die de nodige trainingen gevolgd heeft dan iemand die dat niet heeft. Ga je voor jezelf aan de slag, dan zal je sneller klanten inschrijven als je hen kunt laten zien dat je je personal trainer certificaat hebt behaald. Zowel de sportschool als je klanten betalen graag wat meer voor iemand met een relevant diploma. Wanneer je de keuze voor een personal trainer opleiding hebt gemaakt, kies dan voor een opleiding waarbij je een erkenning krijgt. Dat levert je nog meer voordeel op én zo heb je een streepje voor op de andere personal trainers in je omgeving.

  1. Je bent nooit uitgeleerd

Als je eenmaal je personal trainer certificaat hebt, dan ben je in staat om klanten te helpen bij het bereiken van hun fitness goals. Je kunt persoonlijke oefeningen inrichten, je hebt kennis over voeding en over wat te doen als iemand gevoelig is voor blessures. Maar wat als mensen een specifieke behoefte hebben? Je kunt je personal trainer certificaat uitbreiden met andere diploma’s. Je richt je dan op een specifieke doelgroep en wordt daar een autoriteit in. Hier vind je enkele voorbeelden van specialisaties waarop je je kunt richten.

  • Combineer je fysieke training met voedingsadvies en mindset coaching.
  • Het trainen van vrouwen die met hormonale problemen te maken hebben in de overgang.
  • Werken met mensen die rehabiliteren en aan moeten sterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *